EBRU YAZICI
Köşe Yazarı
EBRU YAZICI
 

Gönül Kör Olunca Akıl Şaşarmış

Sevgili Okurum, Her insanın hayatında sevdiği, seveceği birisi olacak elbet... Lakin sevdiği kişinin doğru bir insan - yanlış bir insan olmasıda çevresi tarafında tartışma konusu olabiliyor. "Seviyorum" kelimesini hayatınızda bir kez dahi olsa kullandığınızı tahmin ediyorum...  Kalbin Hissedebilme Güdüsü baskınken, Aklın düşünce muhakemesi baskındır.  İnsan evladı kalbiyle düşünebilseydi yanlış evlilikler, yanlış ilişkiler, yanlış tercihler yapma olasılığı daha az olacaktı.  Zaten aklı ve kalbi birbirinden ayıran farkta budur.  Gelgelelim yanlış insana, paha biçilemez anlam yükleyen insanlara... Hemen hemen her insanın çevresinde yanlış kişiye ciddi anlamlar yükleyen insanlar mebzul...  İşte o, vakit bazı insanlar başlar: Akıl vermeye, kırıcı eleştirilerde bulunmaya,  "Neden bunu sevdin?" vb. Cümle kalıpları kullanılarak kişinin saf duyguları asimile edilerek, ego uyandırılır... Şahsen insanın sevgi gücüne ve sevebilme yetisine, yargılayıcı yaklaşımlarda bulunmanın   yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü Gönül Kör Olunca, Akıl Şaşarmış...
Ekleme Tarihi: 29 Mart 2024 - Cuma
EBRU YAZICI

Gönül Kör Olunca Akıl Şaşarmış

Sevgili Okurum,
Her insanın hayatında sevdiği, seveceği birisi olacak elbet... Lakin sevdiği kişinin doğru bir insan - yanlış bir insan olmasıda çevresi tarafında tartışma konusu olabiliyor.
"Seviyorum" kelimesini hayatınızda bir kez dahi olsa kullandığınızı tahmin ediyorum... 
Kalbin Hissedebilme Güdüsü baskınken, Aklın düşünce muhakemesi baskındır. 
İnsan evladı kalbiyle düşünebilseydi yanlış evlilikler, yanlış ilişkiler, yanlış tercihler yapma olasılığı daha az olacaktı. 
Zaten aklı ve kalbi birbirinden ayıran farkta budur. 
Gelgelelim yanlış insana, paha biçilemez anlam yükleyen insanlara... Hemen hemen her insanın çevresinde yanlış kişiye ciddi anlamlar yükleyen insanlar mebzul... 
İşte o, vakit bazı insanlar başlar: Akıl vermeye, kırıcı eleştirilerde bulunmaya, 
"Neden bunu sevdin?" vb. Cümle kalıpları kullanılarak kişinin saf duyguları asimile edilerek, ego uyandırılır...
Şahsen insanın sevgi gücüne ve sevebilme yetisine, yargılayıcı yaklaşımlarda bulunmanın   yanlış olduğunu düşünüyorum.
Çünkü Gönül Kör Olunca, Akıl Şaşarmış...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve milletgazetesi27.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.