Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı yurda dönüyor! Tarih belli oldu

Gündem 07.02.2024 - 11:16
 

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı yurda dönüyor! Tarih belli oldu

SpaceX duyurdu... Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay istasyonundan Türkiye'ye dönüş tarihi belli oldu.
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve beraberindeki 3 astronotun, TSİ 17.05'de Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılması hedefleniyor. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Dragon Uzay Aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin 2 kere ertelenen dünyaya dönüş saati belli oldu. SPACEX DUYURDU! SpaceX şirketi sosyal medya üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yaptı. SpaceX, Ax-3 ekibinin bugün hava koşullarına bağlı olarak TSİ 17.05'de Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılmasının hedeflendiğini açıkladı. Elon Musk'un SpaceX şirketi, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunacağı Dragon uzay aracının ISS'den ayrılmasının iniş bölgesindeki hava koşullarına bağlı olduğunu belirtti. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, eğer üçüncü bir erteleme yaşanmazsa bugün 17.05'de harekete edilmesi halinde 36 saat sürmesi beklenen yolculuğun ardından cuma günü saat 05.05'de dünyaya dönecek.
SpaceX duyurdu... Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay istasyonundan Türkiye'ye dönüş tarihi belli oldu.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve beraberindeki 3 astronotun, TSİ 17.05'de Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılması hedefleniyor.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Dragon Uzay Aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin 2 kere ertelenen dünyaya dönüş saati belli oldu.

SPACEX DUYURDU!
SpaceX şirketi sosyal medya üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

SpaceX, Ax-3 ekibinin bugün hava koşullarına bağlı olarak TSİ 17.05'de Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılmasının hedeflendiğini açıkladı.

Elon Musk'un SpaceX şirketi, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunacağı Dragon uzay aracının ISS'den ayrılmasının iniş bölgesindeki hava koşullarına bağlı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, eğer üçüncü bir erteleme yaşanmazsa bugün 17.05'de harekete edilmesi halinde 36 saat sürmesi beklenen yolculuğun ardından cuma günü saat 05.05'de dünyaya dönecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve milletgazetesi27.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.