Naci Görür Gaziantep'i Uyardı! Gaziantep'i depreme nasıl hazırlayacağız?

Gündem 15.02.2024 - 17:46
 

Naci Görür Gaziantep'i Uyardı! Gaziantep'i depreme nasıl hazırlayacağız?

Gaziantep Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Deprem Bölgesi Zirvesi" programına katılan Prof. Dr. Naci Görür, Gaziantep'in depreme nasıl hazırlanması gerektiğini açıkladı.
Gaziantep Üniversitesi'nde gerçekleştirilen " Deprem Bölgesi Zirvesi Farklı Boyutlarıyla 6 Şubat Depremleri" programında konuşan  Prof. Dr. Naci Görür, Gaziantep'i depreme nasıl hazırlarız? diyerek önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Naci Görür şu şekilde konuştu: "Bir belediye Gaziantep'i depreme nasıl dirençli yapar. Gaziantep o depremi minimum hasarla atlatır. Yani çökmez. Günlük yaşamı bile değişmez. Ben bir belediye başkanı olsam önce Gaziantep'in mikro bölgeleme çalışmasını yaparım. Bu da şu demek Gaziantep'i mikro karelere bölmek demek. Kayaların direncini inceleyeceksiniz. Ayrıca jeolojisini yapacaksınız. Bunları incelemeden ne olduğunu anlamadan Gaziantep'i deprem dirençli yapamazsınız. Gaziantep'e kayma dalga hızının dağılımı bulacaksınız. Deprem sırasında Gaziantep'in neresi daha hızlı sallanıyor neresi daha az sallanıyor bunu bilmeniz lazım 1. Mikro bölgeleme çalışması yapılmalıdır 2. Kentin yönetimi mikro bölgeleme çalışmaları esas alınarak yapılacak  3. Fay analizi yapılmalı 4. Birleşenleri iyi bilmelidir (Birleşenler: Halk, Altyapı, Yapı Stoğu, Ekonomi Ekosistem ve Çevre)   Bunlar kentin depreme karşı daha dirençli olması adına yapılması gereken en önemli hususlardır."
Gaziantep Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Deprem Bölgesi Zirvesi" programına katılan Prof. Dr. Naci Görür, Gaziantep'in depreme nasıl hazırlanması gerektiğini açıkladı.

Gaziantep Üniversitesi'nde gerçekleştirilen " Deprem Bölgesi Zirvesi Farklı Boyutlarıyla 6 Şubat Depremleri" programında konuşan  Prof. Dr. Naci Görür, Gaziantep'i depreme nasıl hazırlarız? diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür şu şekilde konuştu:

"Bir belediye Gaziantep'i depreme nasıl dirençli yapar. Gaziantep o depremi minimum hasarla atlatır. Yani çökmez. Günlük yaşamı bile değişmez. Ben bir belediye başkanı olsam önce Gaziantep'in mikro bölgeleme çalışmasını yaparım. Bu da şu demek Gaziantep'i mikro karelere bölmek demek. Kayaların direncini inceleyeceksiniz. Ayrıca jeolojisini yapacaksınız. Bunları incelemeden ne olduğunu anlamadan Gaziantep'i deprem dirençli yapamazsınız. Gaziantep'e kayma dalga hızının dağılımı bulacaksınız. Deprem sırasında Gaziantep'in neresi daha hızlı sallanıyor neresi daha az sallanıyor bunu bilmeniz lazım

1. Mikro bölgeleme çalışması yapılmalıdır

2. Kentin yönetimi mikro bölgeleme çalışmaları esas alınarak yapılacak 

3. Fay analizi yapılmalı

4. Birleşenleri iyi bilmelidir (Birleşenler: Halk, Altyapı, Yapı Stoğu, Ekonomi Ekosistem ve Çevre)  

Bunlar kentin depreme karşı daha dirençli olması adına yapılması gereken en önemli hususlardır."

Gaziantep HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve milletgazetesi27.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.