Gaziantep'te tarihi eser ele geçirildi

Asayiş 07.02.2024 - 15:14, Güncelleme: 07.02.2024 - 15:14
 

Gaziantep'te tarihi eser ele geçirildi

Gaziantep'te Jandarmanın takip ve çalışmaları sonucu tarihi eser kaçakçılığı faaliyeti gösteren 3 kişi yakalanırken çok sayıda tarihi eser ve sikke ele geçirildi.
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada; "Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, adli makamların koordinesinde yapılan titiz planlama, takip ve çalışmalar sonucu tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen ve Şehitkâmil ilçesinde ikamet eden H.Y. isimli şahsın üzerinde, M.S. isimli şahsın ikametinde ve Araban ilçesinde R.K. isimli şahsa ait aracın durdurularak yapılan adli aramasında; - 425 adet tarihi eser niteliğinde sikke, - 1 adet Osmanlı dönemine ait tarihi eser niteliğinde tabanca, - 1 adet tek kırma av tüfeği, - 2 adet tarihi eser niteliğinde kitap, - 3 adet metal obje ele geçirilmiştir. Olayla ilgili yakalanan (3) şüpheli hakkında yasal işlem başlatılmıştır.
Gaziantep'te Jandarmanın takip ve çalışmaları sonucu tarihi eser kaçakçılığı faaliyeti gösteren 3 kişi yakalanırken çok sayıda tarihi eser ve sikke ele geçirildi.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada;

" Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, adli makamların koordinesinde yapılan titiz planlama, takip ve çalışmalar sonucu tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen ve Şehitkâmil ilçesinde ikamet eden H.Y. isimli şahsın üzerinde, M.S. isimli şahsın ikametinde ve Araban ilçesinde R.K. isimli şahsa ait aracın durdurularak yapılan adli aramasında;
- 425 adet tarihi eser niteliğinde sikke,
- 1 adet Osmanlı dönemine ait tarihi eser niteliğinde tabanca,
- 1 adet tek kırma av tüfeği,
- 2 adet tarihi eser niteliğinde kitap,
- 3 adet metal obje ele geçirilmiştir.
Olayla ilgili yakalanan (3) şüpheli hakkında yasal işlem başlatılmıştır.

Gaziantep HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve milletgazetesi27.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.