Milat Halı işçileri greve gitti

Gündem 07.02.2024 - 13:03
 

Milat Halı işçileri greve gitti

Gaziantep Milat Halı çalışanları kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmemesi ve düşük maaş aldıkları sebebiyle iş bırakma grevine başladı.
https://www.youtube.com/watch?v=pT_hnRtvf_s Gaziantep'in bilindik fabrikalarından biri olan Milat Halı çalışanları, 3 ay önce yapılan toplantının ardından çalışanlara birçok söz verildiğini ve bu sözlerin hiçbirinin yerine getirilmediğini aktardı. Ayrıca verilen maaşların düşük olduğunu bu maaşlarla geçinemediklerini söyleyen işçiler bütün bu sebeplerden dolayı iş bırakarak greve başladıklarını açıkladılar. İşçiler adına konuşma yapan bir işçi şu sözlerle tepkilerini dile getirdi; "Sigortalarımız yok, devletin kaynaklarını bunlara aktardıkları yetmiyor, işçilerin işsizlik fonundaki parasını bile bunlara aktarıyorlar ama doymuyorlar. Sürekli krizdeler, zam istediğimizde verdikleri cevap zarar ettikleri oluyor. Başka zaman ise bir aile olduğumuzu söylüyorlar. Milat Halı 10 sene önce neredeydi? Bu kadar işçisi ve fabrikası varmıydı? Milat Halı 10 senede ne kadar büyüdü, bizler ne kadar büyüdük. Bizde büyüyen tek şey var, kredi borçlarmız". İşçiler işverenleri halaylarla protesto etmeye devam ediyor.
Gaziantep Milat Halı çalışanları kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmemesi ve düşük maaş aldıkları sebebiyle iş bırakma grevine başladı.

https://www.youtube.com/watch?v=pT_hnRtvf_s

Gaziantep'in bilindik fabrikalarından biri olan Milat Halı çalışanları, 3 ay önce yapılan toplantının ardından çalışanlara birçok söz verildiğini ve bu sözlerin hiçbirinin yerine getirilmediğini aktardı. Ayrıca verilen maaşların düşük olduğunu bu maaşlarla geçinemediklerini söyleyen işçiler bütün bu sebeplerden dolayı iş bırakarak greve başladıklarını açıkladılar.

İşçiler adına konuşma yapan bir işçi şu sözlerle tepkilerini dile getirdi; "Sigortalarımız yok, devletin kaynaklarını bunlara aktardıkları yetmiyor, işçilerin işsizlik fonundaki parasını bile bunlara aktarıyorlar ama doymuyorlar. Sürekli krizdeler, zam istediğimizde verdikleri cevap zarar ettikleri oluyor. Başka zaman ise bir aile olduğumuzu söylüyorlar. Milat Halı 10 sene önce neredeydi? Bu kadar işçisi ve fabrikası varmıydı? Milat Halı 10 senede ne kadar büyüdü, bizler ne kadar büyüdük. Bizde büyüyen tek şey var, kredi borçlarmız".

İşçiler işverenleri halaylarla protesto etmeye devam ediyor.

Gaziantep HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve milletgazetesi27.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.