Öğrenciler dikkat! MEB tarih eğitiminde köklü değişikliğe gitti...

Gündem 09.10.2024 - 12:40
 

Öğrenciler dikkat! MEB tarih eğitiminde köklü değişikliğe gitti...

Milli Eğitim Bakanlığı, tarafından yapılan yeni müfredat düzenlemesinde Orta Asya yerine artık Türkistan kavramı kullanılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), yeni müfredat değişikliğine gitti. Tarih eğitiminde yapılan köklü değişiklikte ''Orta Asya'' yerine ''Türkistan'' kavramı kullanılacak MEB, 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, lise hazırlık ve 9'uncu sınıf düzeyinde uygulanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin genelge yayımlandı. TARİH EĞİTİMİNDE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK YAPILDI MEB, yeni müfredatta "tarih" eğitiminde köklü değişiklik başlığıyla terim ve kavramların aslına uygun bir şekilde kullanımını paylaştı. Programlarda anakronik ve bilimsel hata barındıran terim ve kavramların kullanımından vazgeçildi. Bu bağlamda "Orta Asya" yerine "Türkistan", "Tehcir Kanunu" yerine "Sevk ve İskan Kanunu" gibi terim ve kavramlara programlarda yer verildi.
Milli Eğitim Bakanlığı, tarafından yapılan yeni müfredat düzenlemesinde Orta Asya yerine artık Türkistan kavramı kullanılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), yeni müfredat değişikliğine gitti. Tarih eğitiminde yapılan köklü değişiklikte ''Orta Asya'' yerine ''Türkistan'' kavramı kullanılacak

MEB, 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, lise hazırlık ve 9'uncu sınıf düzeyinde uygulanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin genelge yayımlandı.

TARİH EĞİTİMİNDE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK YAPILDI
MEB, yeni müfredatta "tarih" eğitiminde köklü değişiklik başlığıyla terim ve kavramların aslına uygun bir şekilde kullanımını paylaştı.

Programlarda anakronik ve bilimsel hata barındıran terim ve kavramların kullanımından vazgeçildi. Bu bağlamda "Orta Asya" yerine "Türkistan", "Tehcir Kanunu" yerine "Sevk ve İskan Kanunu" gibi terim ve kavramlara programlarda yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve milletgazetesi27.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.