GAÜN’DE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ

Gündem 26.07.2024 - 17:24
 

GAÜN’DE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet vakalarına karşı bilinç oluşturmak amacıyla “Sağlıkta Etkili İletişim” başlıklı eğitim düzenlendi.
GAÜN Öğr. Gör. Harun Furkan Yağbasan tarafından verilen eğitime hastane yöneticileri, doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık personelleri katıldı. Eğitimde, Öğr. Gör. Yağbasan Beyaz Kod uygulamasının önemine dikkat çekti. Gaziantep'te görev başında katledilen Dr. Ersin Arslan’ın olayını hatırlatarak sağlıkta şiddet eylemlerinin endişe verici bir şekilde arttığını belirtti. Sağlık personelinin büyük özveriyle insan sağlığı için çalıştığını ancak zaman zaman kabul edilemez yaklaşımlarla karşılaştığını ifade etti. Yağbasan, sağlıkta şiddet vakalarının çoğu zaman iletişimsel krizlerden kaynaklandığını ve sağlık profesyonellerinin bu tür olumsuzlukların önüne geçebilmeleri için etkili iletişim yöntemlerini öğrenmeleri gerektiğini vurguladı. Eğitimde ayrıca aktif dinleme, empati, etkileşim, ilgi, saygı, güven, beden dili, kültür ve dil engelleri, önyargılar, öfke kontrolü ve sağlık okuryazarlığı gibi kavramlar üzerinde duruldu.
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet vakalarına karşı bilinç oluşturmak amacıyla “Sağlıkta Etkili İletişim” başlıklı eğitim düzenlendi.

GAÜN Öğr. Gör. Harun Furkan Yağbasan tarafından verilen eğitime hastane yöneticileri, doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık personelleri katıldı.

Eğitimde, Öğr. Gör. Yağbasan Beyaz Kod uygulamasının önemine dikkat çekti. Gaziantep'te görev başında katledilen Dr. Ersin Arslan’ın olayını hatırlatarak sağlıkta şiddet eylemlerinin endişe verici bir şekilde arttığını belirtti. Sağlık personelinin büyük özveriyle insan sağlığı için çalıştığını ancak zaman zaman kabul edilemez yaklaşımlarla karşılaştığını ifade etti.

Yağbasan, sağlıkta şiddet vakalarının çoğu zaman iletişimsel krizlerden kaynaklandığını ve sağlık profesyonellerinin bu tür olumsuzlukların önüne geçebilmeleri için etkili iletişim yöntemlerini öğrenmeleri gerektiğini vurguladı.

Eğitimde ayrıca aktif dinleme, empati, etkileşim, ilgi, saygı, güven, beden dili, kültür ve dil engelleri, önyargılar, öfke kontrolü ve sağlık okuryazarlığı gibi kavramlar üzerinde duruldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve milletgazetesi27.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.