Öğretmenlikte yeni dönem: MEB'ten sistem hakkında ilk bilgiler!

Gündem 05.06.2024 - 10:39
 

Öğretmenlikte yeni dönem: MEB'ten sistem hakkında ilk bilgiler!

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen Meslek Kanunu Taslağı'nda yapılacak değişiklikler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Akademisi'nin kurulacağı duyurulan söz konusu açıklama ile birlikte öğretmen atama süreçlerinde devreye girecek yeni sisteme ilişkin ilk bilgiler kamuoyu ile paylaşılmaya başlandı. İşte detaylar...
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmen Meslek Kanunu Taslağı ile eğitim sisteminde köklü bir değişime imza atıyor. Bu kapsamda kurulan Milli Eğitim Akademisi, öğretmen atama süreçlerinde yepyeni bir sisteme geçişin önünü açıyor. Yeni sistem hakkında ilk bilgiler kamuoyu ile paylaşılmaya başlanırken, öğretmen atamaları, artık bu güncellenmiş sistem üzerinden gerçekleştirilecek ve böylece adayların ihtiyaç duyulan alanlara daha sistematik bir şekilde yönlendirilmesi sağlanacak. KPSS PUANLARI KRİTİK ROL OYNAYACAK! Milli Eğitim Akademisi'ne kabul için KPSS puanlarına tabi olacak olan öğretmen adayları, KPSS'den aldıkları yüksek puanlarla Akademi'ye girmeye hak kazanacaklar. Kontenjan sayısı MEB tarafından belirlenecek Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncülüğünde, 20 il merkezinde Milli Eğitim Akademileri kurulacak. Her bir akademi için kontenjanlar, bakanlık tarafından belirlenecek ve öğrenci alımları, branş bazında belirlenen bu kontenjanlara göre gerçekleştirilecek. HER BİR DÖNEM 10 HAFTA SÜRECEK! Milli Eğitim Akademisi'nde öğretmen adaylarının eğitim süreleri de netleşti. Buna göre, tüm öğretmen adayları minimum bir yıl akademide eğitim alacaklar. Eğitim Fakültesi mezunları üç, diğer fakülte mezunları ise dört dönem sürecek eğitim programlarına katılacaklar, her bir dönem 10 hafta sürecek. İKİ NOTUN ORTALAMASI ALINACAK! Başarılı adaylar, akademide teorik ve uygulamalı derslerden oluşan bir eğitim programına tabi tutulacaklar. Teorik derslerdeki başarı, sınavlar ile ölçülecek. Uygulamalı derslerde ise danışman öğretmenler tarafından değerlendirme yapılacak ve bu değerlendirmeler de geçerli sayılacak. Her iki değerlendirmenin ortalaması alınarak adayların başarısı belirlenecek. ADAYLARIN ATAMALARI NASIL OLACAK? MEB tarafından atamaları yapılacak olan başarılı adaylar, sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayacak. 3 yıl boyunca sözleşmeli olarak çalışan öğretmenler, kadroya geçiş hakkı kazanacak. Başarısız olan adaylar ise atanamayacak ve sonraki yıl yeniden KPSS puanlarına göre akademiye kabul için başvurabilecekler. Akademide eğitim görecek olan öğretmen adaylarına her ay 23 bin TL ödeme yapılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen Meslek Kanunu Taslağı'nda yapılacak değişiklikler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Akademisi'nin kurulacağı duyurulan söz konusu açıklama ile birlikte öğretmen atama süreçlerinde devreye girecek yeni sisteme ilişkin ilk bilgiler kamuoyu ile paylaşılmaya başlandı. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmen Meslek Kanunu Taslağı ile eğitim sisteminde köklü bir değişime imza atıyor. Bu kapsamda kurulan Milli Eğitim Akademisi, öğretmen atama süreçlerinde yepyeni bir sisteme geçişin önünü açıyor.

Yeni sistem hakkında ilk bilgiler kamuoyu ile paylaşılmaya başlanırken, öğretmen atamaları, artık bu güncellenmiş sistem üzerinden gerçekleştirilecek ve böylece adayların ihtiyaç duyulan alanlara daha sistematik bir şekilde yönlendirilmesi sağlanacak.

KPSS PUANLARI KRİTİK ROL OYNAYACAK!
Milli Eğitim Akademisi'ne kabul için KPSS puanlarına tabi olacak olan öğretmen adayları, KPSS'den aldıkları yüksek puanlarla Akademi'ye girmeye hak kazanacaklar.

Kontenjan sayısı MEB tarafından belirlenecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncülüğünde, 20 il merkezinde Milli Eğitim Akademileri kurulacak.

Her bir akademi için kontenjanlar, bakanlık tarafından belirlenecek ve öğrenci alımları, branş bazında belirlenen bu kontenjanlara göre gerçekleştirilecek.

HER BİR DÖNEM 10 HAFTA SÜRECEK!
Milli Eğitim Akademisi'nde öğretmen adaylarının eğitim süreleri de netleşti.

Buna göre, tüm öğretmen adayları minimum bir yıl akademide eğitim alacaklar.

Eğitim Fakültesi mezunları üç, diğer fakülte mezunları ise dört dönem sürecek eğitim programlarına katılacaklar, her bir dönem 10 hafta sürecek.

İKİ NOTUN ORTALAMASI ALINACAK!
Başarılı adaylar, akademide teorik ve uygulamalı derslerden oluşan bir eğitim programına tabi tutulacaklar.

Teorik derslerdeki başarı, sınavlar ile ölçülecek. Uygulamalı derslerde ise danışman öğretmenler tarafından değerlendirme yapılacak ve bu değerlendirmeler de geçerli sayılacak. Her iki değerlendirmenin ortalaması alınarak adayların başarısı belirlenecek.

ADAYLARIN ATAMALARI NASIL OLACAK?
MEB tarafından atamaları yapılacak olan başarılı adaylar, sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayacak. 3 yıl boyunca sözleşmeli olarak çalışan öğretmenler, kadroya geçiş hakkı kazanacak.

Başarısız olan adaylar ise atanamayacak ve sonraki yıl yeniden KPSS puanlarına göre akademiye kabul için başvurabilecekler.

Akademide eğitim görecek olan öğretmen adaylarına her ay 23 bin TL ödeme yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve milletgazetesi27.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.