Yerel seçimlerde sandık görevi çıkan kamu çalışanlarına rapor engeli

Siyaset 17.03.2024 - 11:03, Güncelleme: 17.03.2024 - 11:03
 

Yerel seçimlerde sandık görevi çıkan kamu çalışanlarına rapor engeli

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde sandık başında görev yapacak kamu çalışanları belirlendi. Çeşitli sebeplerden dolayı bu görevi yapamayacak durumda olan kamu çalışanlarının itirazları çoğunlukla kabul edilmiyor. Rapor almak isteyenler için de mülki idare tarafından ilgili kurumlarına gönderilen yazıyla rapor konusunda uyarı yapılıyor.
31 Mart Yerel Seçimlerine iki hafta kaldı. Siyasi partiler arazideki propaganda çalışmalarını sürdürüyor. Adaylar da projelerini halka anlatmaya devam ediyor. Siyasi arenada yaşanan bu rutinin yanı sıra seçimden seçime sandık görevi çıkma stresi yaşayan kamu görevlileri de çare arıyor. Sağlık durumu uygun olmayan, küçük veya bakıma muhtaç çocuğu olan ya da evinde eşine de görev çıkan kamu çalışanları seçim günü ne yapacağını kara kara düşünüyor. Sandık görevi çıkan memurlar, durumlarını ilgili mercilere ileterek itiraz etse de genellikle sonuç değişmiyor.   SEÇİM GÜNÜ RAPOR ALMAK İSTEYENLER İÇİN UYARI Yüksek Seçim Kurulu (YSK), başta öğretmenler olmak üzere kamu çalışanlarına 31 Mart Yerel Seçimleri için sandık görevi verebiliyor. Seçim kurulları sandık sayılarının iki katı başkan ve memur üyeyi kanun gereği kura yöntemi ile belirliyor. Önceki seçim dönemlerinde sandık görevi yapmak istemeyen memurlar, bu görevlerini gönüllü olarak yapmak isteyen başka birine devredebiliyordu. Ancak bu uygulama bu seçim döneminde uygulanmıyor.     Tartışmalı uygulamaya itirazlar yapılsa da mazeretler geçerli olarak değerlendirilmiyor. Solhaber’de Emre Alım imzasıyla yayımlanan haberde; Altıeylül İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart seçimlerinde 461 sandık için 922 kamu personeline görev verileceğini belirledi. Seçim günü sandık başında görev almak istemeyen kamu görevlilerinin bu sorumluluktan feragat edebilmek için sağlık raporu alacağını öngören Kurul, sağlık raporu verilmesini kısıtladı. Altıeylül Kaymakamlığı tarafından ilgili kurumlara iletilen İlçe Seçim Kurulu yazısında, 4 Mart-1 Nisan tarihleri arasında kamu görevlilerine “zorunlu haller haricinde” sağlık raporu verilmemesi istendi. İlgili yazıda şu ifadelere yer verildi:   “Sandık kurullarında görev almamak adına sağlık kuruluşlarına başvuru yaparak rapor alma cihetine gidecek olma ihtimaline karşı kamu görevlilerine 04.03.2024-01.04.2024 tarihleri arasında zorunlu haller haricinde rapor verilmemesi hakkındaki yazı ekte gönderilmiştir.” "SANDIK GÖREVİ GÖNÜLLÜ OLSUN" Eğitim sendikaları, yıllardır seçim görevinin gönüllülük esasına göre verilmesi gerektiğini savunuyor. Sendikalar, bu görevin büyük oranda eğitim camiasında bulunan kamu görevlilerine verilmesi nedeniyle uygulamayı adaletsiz olmakla eleştiriyor.   Kamu çalışanları geç saate kadar süren görev sırasında güvenlik, ulaşım ve yemek ihtiyaçlarının karşılanmasını da istiyor.
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde sandık başında görev yapacak kamu çalışanları belirlendi. Çeşitli sebeplerden dolayı bu görevi yapamayacak durumda olan kamu çalışanlarının itirazları çoğunlukla kabul edilmiyor. Rapor almak isteyenler için de mülki idare tarafından ilgili kurumlarına gönderilen yazıyla rapor konusunda uyarı yapılıyor.

31 Mart Yerel Seçimlerine iki hafta kaldı. Siyasi partiler arazideki propaganda çalışmalarını sürdürüyor. Adaylar da projelerini halka anlatmaya devam ediyor. Siyasi arenada yaşanan bu rutinin yanı sıra seçimden seçime sandık görevi çıkma stresi yaşayan kamu görevlileri de çare arıyor.

Sağlık durumu uygun olmayan, küçük veya bakıma muhtaç çocuğu olan ya da evinde eşine de görev çıkan kamu çalışanları seçim günü ne yapacağını kara kara düşünüyor. Sandık görevi çıkan memurlar, durumlarını ilgili mercilere ileterek itiraz etse de genellikle sonuç değişmiyor.

 

SEÇİM GÜNÜ RAPOR ALMAK İSTEYENLER İÇİN UYARI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), başta öğretmenler olmak üzere kamu çalışanlarına 31 Mart Yerel Seçimleri için sandık görevi verebiliyor.

Seçim kurulları sandık sayılarının iki katı başkan ve memur üyeyi kanun gereği kura yöntemi ile belirliyor. Önceki seçim dönemlerinde sandık görevi yapmak istemeyen memurlar, bu görevlerini gönüllü olarak yapmak isteyen başka birine devredebiliyordu. Ancak bu uygulama bu seçim döneminde uygulanmıyor.

 

 

Yerel seçimlerde sandık görevi çıkan kamu çalışanlarına rapor engeli

Tartışmalı uygulamaya itirazlar yapılsa da mazeretler geçerli olarak değerlendirilmiyor.

Solhaber’de Emre Alım imzasıyla yayımlanan haberde; Altıeylül İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart seçimlerinde 461 sandık için 922 kamu personeline görev verileceğini belirledi. Seçim günü sandık başında görev almak istemeyen kamu görevlilerinin bu sorumluluktan feragat edebilmek için sağlık raporu alacağını öngören Kurul, sağlık raporu verilmesini kısıtladı.

Altıeylül Kaymakamlığı tarafından ilgili kurumlara iletilen İlçe Seçim Kurulu yazısında, 4 Mart-1 Nisan tarihleri arasında kamu görevlilerine “zorunlu haller haricinde” sağlık raporu verilmemesi istendi.

İlgili yazıda şu ifadelere yer verildi:

 

“Sandık kurullarında görev almamak adına sağlık kuruluşlarına başvuru yaparak rapor alma cihetine gidecek olma ihtimaline karşı kamu görevlilerine 04.03.2024-01.04.2024 tarihleri arasında zorunlu haller haricinde rapor verilmemesi hakkındaki yazı ekte gönderilmiştir.”

Yerel seçimlerde sandık görevi çıkan kamu çalışanlarına rapor engeli

"SANDIK GÖREVİ GÖNÜLLÜ OLSUN"

Eğitim sendikaları, yıllardır seçim görevinin gönüllülük esasına göre verilmesi gerektiğini savunuyor. Sendikalar, bu görevin büyük oranda eğitim camiasında bulunan kamu görevlilerine verilmesi nedeniyle uygulamayı adaletsiz olmakla eleştiriyor.

 

Kamu çalışanları geç saate kadar süren görev sırasında güvenlik, ulaşım ve yemek ihtiyaçlarının karşılanmasını da istiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve milletgazetesi27.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.