ÜRETEN İSTANBUL BÜYÜYEN TÜRKİYE

Siyaset 01.03.2024 - 18:08, Güncelleme: 01.03.2024 - 18:08
 

ÜRETEN İSTANBUL BÜYÜYEN TÜRKİYE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, TRT Haber canlı yayınında gazetecilerin sorularını cevapladı.
Murat Kurum mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun afet zamanlarında tatile gitmesini, “İstanbul’un başkanı İstanbul bu haldeyken tatil yapmaz, yapmayacağım. İstanbul’un başkanı İstanbul’un sorunlarıyla ilgilenmek zorunda. Bizim de ailemiz, çocuklarımız var. Bizim ailemiz artık 16 milyon İstanbullu.” sözleriyle eleştirdi. İstanbul’un bir deprem şehri olduğunu ve  650 bin konutun acil dönüşmesi gerektiğini vurgulayan Kurum, “İstanbul’a odaklanacağız. 650 bin konutu dönüştürmek zorundayız. Bu bir milli güvenlik meselesi. 31 Mart’ta bunun seçimini yapacağız.” şeklinde konuştu. İstanbul’daki mevcut metro hattını iki katına çıkartacaklarını söyleyen Kurum, “İncirli’den Söğütlüçeşme’ye kadar giden ve boğazı geçeceğimiz yeni bir tünel yapacağız. Tünelle boğazın altını geçiyoruz, Söğütlüçeşme’ye geliyoruz. TÜYAP’tan binen vatandaşımız, boğazın altından geçerek Cevizli’ye kadar kesintisiz ulaşım sağlıyor. Bizim ilk öncelikli işlerimizden bir tanesi bu.” dedi. Konuya ilişkin fotoğraf, video bağlantılarını ve basın bültenini sizlerle paylaşıyor, kolaylıklar diliyorum.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, TRT Haber canlı yayınında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Murat Kurum mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun afet zamanlarında tatile gitmesini, “İstanbul’un başkanı İstanbul bu haldeyken tatil yapmaz, yapmayacağım. İstanbul’un başkanı İstanbul’un sorunlarıyla ilgilenmek zorunda. Bizim de ailemiz, çocuklarımız var. Bizim ailemiz artık 16 milyon İstanbullu.” sözleriyle eleştirdi.

İstanbul’un bir deprem şehri olduğunu ve  650 bin konutun acil dönüşmesi gerektiğini vurgulayan Kurum, “İstanbul’a odaklanacağız. 650 bin konutu dönüştürmek zorundayız. Bu bir milli güvenlik meselesi. 31 Mart’ta bunun seçimini yapacağız.” şeklinde konuştu.

İstanbul’daki mevcut metro hattını iki katına çıkartacaklarını söyleyen Kurum, “İncirli’den Söğütlüçeşme’ye kadar giden ve boğazı geçeceğimiz yeni bir tünel yapacağız. Tünelle boğazın altını geçiyoruz, Söğütlüçeşme’ye geliyoruz. TÜYAP’tan binen vatandaşımız, boğazın altından geçerek Cevizli’ye kadar kesintisiz ulaşım sağlıyor. Bizim ilk öncelikli işlerimizden bir tanesi bu.” dedi.

Konuya ilişkin fotoğraf, video bağlantılarını ve basın bültenini sizlerle paylaşıyor, kolaylıklar diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve milletgazetesi27.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.