Vali Çeber’den Sınava Hazırlanan Öğrencilere Motivasyon Ziyareti

Deneme sınavlarından yararlanan okulları Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve Şahinbey Kaymakamı Mehmet Emin Taş ziyaret etti. Vali Çeber ve protokol yaklaşan sınav için başarılar dileyerek öğrencilerle sohbet etti.

Vali Çeber: Yeni sınav dönemine hazırlanan öğrencilerimizin yanındayız

Mehmet Akif İnan Ortaokulu ile Gülşen Batar Anadolu Lisesi’ne yapılan ziyaretlerde Vali Çeber, Gaziantep’in eğitimde her geçen yıl üstüne koyarak aldığı başarılara vurgu yaparak şunları söyledi:

“Sevgili öğrenciler, Gaziantep Valisi ve Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sizlerin yanınızdayız. Sizlere çok değer veriyor ve çok önemsiyoruz. Bizler için öncelikli olan sizlerin mutluluğu, sağlığı ve yüzünüzün her daim gülmesi. Bu sene biraz stresli seneniz. Sınavları başarıyla halledince o streste ortadan kalkmış olacak. Hayat sadece sınavdan ibaret değil ama ümit ediyoruz ki, hepiniz istediklerinizden daha da fazla başarı elde edersiniz. Biz her zaman sizlerin yanınızdayız. Başarılar diliyorum.”

Şahin: Her geçen yıl bireysel ve şehir başarımız yükseliyor

Ziyaret kapsamında öğrencilerle sohbet eden Başkan Fatma Şahin yaptığı açıklamada, “Müdürlerimiz bu yapılan çalışma ve ölçümlemenin sizin eksiğinizi görmede doğru yöntem olduğunu bize söyleyince bunun devamını yaptık. Ölçümlemenin ne kadar önemli olduğunu gördük. Gaziantep’i eğitim, bilim, spor, kültür ve sanat şehri yapacağız. Bu topyekûn bir seferberlik ve inanmışlıktır. Her geçen yıl bireysel ve şehir başarımız yükseliyor. Biz de bundan çok memnun oluyoruz. Bu Türkiye Yüzyılı belediyeciliğidir. Sizleri geleceğe hazırlamamız, her türlü fırsatı vermemiz gerek.” dedi.

80 binden fazla öğrenciye deneme sınavı yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “Bu yıl Büyükşehir Belediyesi; LGS’ye yönelik 47 bin 485 öğrenciye, YKS’ye yönelik ise Temel Yeterlilik Sınavı (TYT), Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) alanlarında 33 bin 200 öğrenciye deneme sınavı yaptı. Ben hem sizler adına hem de anne ve babalarınız adına destek verdikleri için şükranlarımı arz ediyorum. Siz öğrencilere de sınavlarınızda başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.