Fatih Yendi yazdı: Savunma kadar hücum da lazım Montella!

Dolu, dolu bir Avrupa Şampiyonasını daha geride bıraktık. Belkide en az yarı final oynayacağımız Avrupa Şampiyonasında teknik direktörümüz Vincenzo Montella'nın taktiksel ve inatçı oyun sistemi yüzünden Hollanda maçını kaybettik. 

Değerli Şehitkamil Belediyespor başkanımız İrfan Karakuzulu ile birlikte Ay-Yıldızlı A Milli takımımızı vatanımız gibi hissettiğimiz Almanya'da yalnız bırakmadık. 
Her şey çok güzeldi, kendimizi orada hiç yabancı hissetmedik, evimizdeymiş gibi hissettik. Yeni yerler keşfettik, güzel insanlar tanıdık. 
A Milli Takımımızın Çekya ve Avusturya zaferlerine ortak olduk, Hollanda'yı ise Montella'nın tercihleri yüzünden elimizden kaçırdık. 
Sevgili Montella futbolda savunma kadar da hücumda lazım, kazanmak için gol atmak gerekiyor. 
Futbolda korkaklığa yer yoktur, en iyi oyun ortaya koyduğumuz turnuvada belkide final, olmadı en az yarı final oynayacağımız şamqiyonadan erken dönüyoruz. 
Emin olun bu başarıda senin payın yok denilecek kadar azdır Montella, hiç kendine bu başarıdan pay çıkarma. Futbolcuların olağanüstü perfonmansı ve becerisiyle A Milli takım çeyrek final gördü. 
Hollanda maçında 1-0 öne geçmişsin, devreyi 1-0 önde kapatıyorsun, hadi ikinci yarı 60'a kadar değişiklik yapmıyorsun eywallah ama neyi bekliyorsun kardeşim yapsana hamlelerini...
Hollanda'nın teknik direktörü Koeman kurt gibi adam aman işi çözdü Weghorst ile ikinci yarıya başladı. 
Hollanda akın, akın geliyor, atak üstüne atak geliştiriyor ama kalede Mert Günok’u geçemiyorlar. 
Bunları da görüyorsun ısrarla inat edip 77 dakika sahada saçını düzelten Kenan Yıldız'a sabrettin! 
İşin ilginç yanı ilk değişikliklerini 2-1 geriye düştükten sonra yapıyorsun, daha garip tarafı 77'de 3 degişiklik yaptın yine forvet almıyorsun. 
Neyse ki inadından 82'de vazgeçtin önce Avusturya maçının kahramanı Cenk Tosun'u ardından ise 89'da Semih'i oyuna aldıktan sonra Hollanda kalesinde tehlikeler yarattık. Adeta son 10 dakika Hollanda için kabus oldu. 
Ama sen bu değişikliği daha erken yapmış olsaydın, şimdi biz Almanya'da İngiltere maçını bekliyor olacaktık Montella! 
Bu maç hiç kuşkusuz sana yazar Montella! Çünkü bu mağlubiyetin sorumlusu sensin. 
Yazımızı noktalarken bize bu heyecanı yaşatan A Milli Futbolcularımıza teşekkür ediyorum. Onlarla gurur duyduk, helal olsun size, bizlere ileri de anlatabilecek bir hikaye bıraktılar ama bu hikaye yarım kaldı. 
İnanıyorum ki bu jenerasyon önce 2026 dünya kupasında, ardından ise yine 2028 bir Avrupa şampiyonasında yarım kalan hikayeyi tamamlayacaklardır. Ama bu Montella ile olmaz bunu baştan nokta koyalım.
Sahi Gaziantep FK'da son durum ne? Bir sonraki yazımızda görüşürüz! 
İyi haftalar diliyorum...