GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİNİN ERASMUS+ KA220 HED PROJESİNİN MADRİD TOPLANTISI BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Projenin altıncı ulusötesi toplantısı, İspanya, İtalya, Yunanistan, Portekiz, Litvanya ve Türkiye'den akademisyenlerin katılımıyla Madrid'deki Universidad Camilo José Cela (UCJC) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda, proje kapsamında yapılacak eğitimler ve girişimcilik standartlarının belirlenmesi hedefleri üzerine fikir alışverişinde bulunularak, proje planlaması yapıldı. Ayrıca, Madrid'den 25 öğretmenin katılımıyla proje kapsamındaki eğitimlere başlandı. Avrupa Birliği'nin 250 bin Euro bütçe desteği sağladığı projenin, girişimcilik eğitimi alanında önemli bir katkı sağlaması bekleniyor. Projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla, katılımcı ülkelerde girişimcilik standartlarına yönelik daha kaliteli eğitim imkânı sunulması hedefleniyor.

Proje, öğretmenler için uygulanabilir girişimci odaklı STE²AM eğitimi standartları belirleyerek bir model geliştirmeyi hedefliyor. Bu model, öğretmen yetiştirmede girişimcilik odaklı STE²AM eğitimi için yol gösterici olacak. Ayrıca, literatürde bir boşluk olarak belirlenen öğretmen ve öğrencilerin girişimcilik becerilerini destekleyecek pratik STE²AM etkinlikleri oluşturmak için bir rehber hazırlanacak.

Projenin hedeflerine ulaşmasına yönelik etkinlikler olarak çeviri proje toplantıları, öğretmen eğitimi ve sınıflarda STE²AM uygulamaları, STE²AM standartlarının belirlenmesine yönelik toplantı ve yeşil Avrupa uluslararası konferansı gerçekleştirilecek. Bu projeden elde edilen veriler ışığında STE²AM için standart bir yapı oluşturulacak. Bu standart yapı, yapılacak STE²AM çalışmalarının nasıl olması gerektiğine dair araştırmalara temel oluşturacak, bugüne kadar yapılmış olan STE²AM eğitiminin uygunluğunun değerlendirilmesine de olanak sağlayacak.

Doç. Dr. Mehmet Başaran’ın yürütücülüğü ve koordinesinde olan projeye İspanya’dan Doç. Dr. Ángeles Bueno Villaverde ve ekibi, İtalya’dan Doç.Dr. Assante Dario ve ekibi, Yunanistan’dan Prof. Dr. Euripides Hatzikraniotis ve ekibi, Portekiz’den Dr. Jardim Nilza ve ekibi, Litvanya’dan Smalinskė Ernesta ve ekibi ile Türkiye’den Prof. Dr. Birsen Bağçeci, Dr. Öğr. Üyesi Gürsu Aşık ve ekibindeki akademisyenler katkı sağlayacak.